Waterstof
Energiedrager van de toekomst

Waterstof, energiedrager van de toekomst nu geleverd!

Waterstof wordt nu hoofdzakelijk gebruikt voor industriële processen. Als energiedrager zal waterstof in de aankomende jaren een steeds grotere rol gaan spelen. Als klantgerichte organisatie, willen we onze klanten daarom ook van dienst kunnen zijn  met “de energiedrager van de toekomst”.

De tendens naar emissieloos rijden is onomkeerbaar. Batterijen en accu’s zullen daar een rol in gaan spelen. Hier kleven echter ook nadelen aan, zoals het hoge gewicht, de lange laadtijden, en beperkte inzetbaarheid. Elektrisch rijden middels brandstofcellen gevoed door waterstof, combineert emissieloos rijden met de voordelen van een grote energievoorraad, een laag gewicht, en korte tanktijden.

De beschikbaarheid van waterstof is nog beperkt. Het aantal tankstations waar waterstof getankt kan gaan worden zal de komende jaren uitgebreid gaan worden, maar deze zijn er nu nog niet. Rijngas is een samenwerking aangegaan met HyGear, om nu al in de behoefte van waterstof te kunnen voorzien. Het waterstof kan geleverd worden in bundels en tube trailers.

Welke waterstof producten kan Rijngas leveren?

In Arnhem is een Hy.GEN® reformer in gebruik genomen welke vanuit groengas, middels een zogenaamde Steam Methane Reformer, waterstof produceert.
Rijngas verkoopt dit waterstof in mobiele verpakkingen.

Door de expertises van HyGear en Rijngas te bundelen, is er een totale range aan waterstof beschikbaar. Voor kleinschalige toepassingen zijn bundels eenvoudig en snel te realiseren. Bij grotere volumes bestaat ook de mogelijkheid om het waterstof aan te leveren in tube trailers. Vervolgens kan er opgeschaald worden naar een mobiele tankinstallatie bij de klant. Is de vraag naar waterstof nog groter, dan kan de stap gezet worden naar productie op de locatie in kleine of grote volumes.

Vanuit Arnhem wordt waterstof aangeboden in pakketten of tube trailers, afgevuld op 200 of 300 bar, met een zuiverheid van 3.0 (99,9%) en 5.0 (99,999%). Ook bestaat de mogelijkheid, om in bepaalde gevallen, losse flessen af te vullen.

Het afvullen kan plaatsvinden in pakketten die eigendom zijn van de klant maar ook in pakketten die op huurbasis door Rijngas ter beschikking worden gesteld. Indien gewenst, verzorgen wij graag het transport van en naar de vullocatie in Arnhem.