Propaangas in flessen
Propaangas in lichtgewicht

Propaan gas in (lichtgewicht) flessen

Het gebruik van propaan in flessen is ideaal bij mobiele toepassingen zoals het branden van bitumen, thermische onkruidverdelging en het krimpen van folie. Maar ook de servicemonteur en de horecawereld maakt veel gebruik van de voordelen die propaangas in flessen biedt.

Rijngas heeft zich gespecialiseerd in het leveren op locatie bij bedrijven. Het afhalen van flessen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Particulieren die meerdere flessen per levering afnemen, kunnen wij ook van dienst zijn.

Wij kunnen flessen leveren met een vulgewicht van 5 kg, 11 kg, 14 kg en 33 kg.

In welke flessen u ook geleverd krijgt, u bent altijd verzekerd van een uitstekend product tegen scherpe condities.

10,5 kg en 33 kg staal

De blauwe flessen met het witte Rijngas logo zijn duidelijk herkenbaar. De 10,5 en de 33 kg flessen zijn uit staal vervaardigd en eigendom van Rijngas. Ze mogen dan ook uitsluitend door Rijngas gevuld worden.  Middels een statiegeld systeem  worden de flessen aan de klant beschikbaar gesteld.

5 kg staal

De oude vertrouwde groene 5 kg eigendomsflessen zijn uit staal vervaardigd. Omdat deze flessen eigendom zijn van de klant, mogen ze door ieder willekeurig propaan vulstation gevuld worden. De fles wordt uw eigendom na betaling van de resterende keurjaren.  Nieuwe 5 kg flessen zijn voor 10 jaar gekeurd. Na verloop van tijd neemt de waarde van de fles af. U betaalt dus meer voor een fles die nog 10 jaar gekeurd is, dan voor een fles die nog 2 jaar gekeurd is.  Per resterend keurjaar wordt een bedrag van 2,00 in rekening gebracht. Eventuele ingeleverde flessen worden op gelijke manier verrekend. Het voordeel van deze universele fles is dat deze wordt ingezet in verschillende landen waardoor de ruilmogelijkheden groot zijn.

14 kg aluminium dampafname

De aluminium fles met een vulgewicht van 14 kg heeft unieke kenmerken die de fles uitermate geschikt maakt voor situaties waar regelmatig gasflessen verplaatst dienen te worden. Met een ledig gewicht van minder dan 7 kg wordt de fysieke belasting voor de gebruiker tot een minimum beperkt. Een gevulde fles weegt slechts 20,7 kg, waarmee wordt voldaan aan de Arbo tilnorm. Indien u de traditionele stalen 11 kg fles vervangt door de 14 kg aluminium fles, wordt niet alleen het risico op fysieke overbelasting sterk gereduceerd, de gebruiker profiteert tevens van de extra 3 kg propaan die deze fles bevat. Daarnaast is aluminium een betere warmtegeleider waardoor de fles een optimale verdamping heeft. Ook roestplekken behoren tot het verleden met de optisch zeer fraaie aluminium fles.

De gebruiker hoeft niet te investeren in de fles. Middels een bruikleenvergoeding wordt de fles ter beschikking gesteld. Rijngas is eigenaar van de fles en hiermee dan ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de herkeur van de flessen. Deze flessen mogen alleen door Rijngas gevuld worden.

Bijbehorende accessoires voor dit product