Propaangas in tanks
Maak gebruik van (LPG) tanks

Propaangas in tanks

De toepassingen van propaan in bulktanks zijn eindeloos en beperken zich niet alleen tot het verwarmen van bedrijfsruimtes of de warmwater voorziening. Propaangas is een schone, veilige en betrouwbare brandstof. De hoge calorische waarde van propaangas, zorgt dat er meer energie beschikbaar is dan bij een gelijke hoeveelheid aardgas. In veel situaties is propaan een zeer goede energiebron, vooral als er geen aardgasaansluiting beschikbaar is. Propaangas is een uitstekende, decentrale brandstof en daarom ook geschikt als tijdelijke oplossing.

Een gastank voor particuliere gebruikers

Rijngas richt zich op de zakelijke propaanmarkt. Dat wil niet zeggen dat wij particuliere gebruikers niet kunnen voorzien van propaan. Wij stellen propaantanks op in diverse formaten waarbij wij u als klant van begin tot eind ontzorgen. In samenspraak met de klant bepalen we de meest ideale tankgrootte, zorgen we voor de installatie en leveren we het noodzakelijke propaan.

Waar vaak niet aan gedacht wordt, is het feit dat 33 kg flessen uitstekend kunnen voorzien in de propaanbehoefte van kleinere gebruikers. Al dan niet gekoppeld middels een omschakelautomaat, profiteert u van een relatief groot propaanvolume . U heeft dan geen grote tank in uw tuin staan en een melding naar de gemeente is ook niet noodzakelijk. Slechts de richtlijnen voor het opstellen en opslaan van gasflessen zijn van toepassing. Kijkt u op onze flessenpagina voor meer informatie of neem contact op.

Een gastank voor professioneel en industrieel gebruik

Rijngas levert gasinstallaties op maat. Dit kunnen eenvoudige installaties voor verwarming en/of warmwatervoorziening zijn, maar ook afvulinstallaties, netwerken of grote specifieke installaties.

Wij brengen de situatie in kaart en in overleg met de gebruiker wordt de meest optimale oplossing geboden. Rijngas verhuurt niet alleen de tank, maar verzorgt ook de plaatsing, aansluiting, het onderhoud, de verplichte keuringen en begeleidt u bij eventuele meldingen of vergunningsaanvragen. Voor tanks tot 13.000 liter kan volstaan worden met een melding. Voor tanks groter dan 13.000 liter of wanneer er sprake is van een vloeistofafname, heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Indien gewenst, kunnen wij de tank voorzien van een inhoudsmeetsysteem. Deze service maakt het mogelijk om de actuele tankinhoud, automatisch aan onze logistieke afdeling te melden. Op deze manier heeft u als gebruiker de zekerheid dat er op het juiste moment propaangas wordt geleverd.

Rijngas heeft een landelijk dekkend netwerk en een uiterst scherpe prijsstructuur. Ons transportmateriaal is ingericht op een dienstverlening aan de zakelijke gebruiker met een minimale afname van 5.000 liter per jaar. Alleen door deze benadering kunnen wij op korte en lange termijn onze service optimaal houden en met uiterst scherpe propaanprijzen werken.

In de meeste gevallen worden tanken gehuurd. Dit is de meest comfortabele oplossing omdat de verantwoording voor onderhoud en keuringen bij de gasleverancier ligt. Er zijn echter ook bedrijven die de voorkeur geven aan eigen beheer en dus zelf een propaantank bezitten. Deze bedrijven zijn wij graag van dienst met een bulklevering van minimaal 2.500 liter.

 

Bijbehorende accessoires voor dit product