Droogijs
Uitzonderlijk goede kwaliteit droogijs

Wat is droogijs?

Droogijs is de vaste vorm van vloeibaar kooldioxide. De temperatuur van droogijs is – 79 °C en het heeft een enorme koelcapaciteit. In tegenstelling tot waterijs laat droogijs na het verdampen geen (natte) sporen achter. Het is een ideaal medium voor gekoeld transport. Ook voor reinigingstechnieken (droogijs stralen) , theatertechniek (laaghangende nevel) en het krimpen van metaal is droogijs ideaal. Een belangrijk voordeel is dat het onder de standaarddruk van een vaste vorm, direct over gaat in gasvorm (sublimatie). Hierdoor onttrekt het meer warmte aan de omgeving dan wanneer het zou smelten. Na verdamping ontstaat er geen nattigheid. Dat verklaart ook de naam droogijs.

Welke producten kunnen we leveren?

20 kg verpakking

  • beschikbaar in pellets van 3 mm of 16 mm
  • transportbox blijft eigendom van klant
  • afhalen of geleverd krijgen

100 kg verpakking

  • beschikbaar in pellets van 3 mm of 16 mm
  • transportbox wordt op basis van statiegeld ter beschikking gesteld
  • afhalen of geleverd krijgen

Kwaliteit

Rijngas levert een uitzonderlijk goede kwaliteit droogijs. Om deze kwaliteit te kunnen garanderen dient er een “just in time” productie te zijn, geproduceerd met de meest moderne apparatuur. Na productie moet het ijs op de juiste wijze verpakt worden en tijdig worden afgeleverd bij de gebruiker. Deze werkwijze hebben wij geperfectioneerd waardoor we in staat zijn om topkwaliteit te leveren tegen uiterst scherpe prijzen. De volgende producten kunnen wij u aanbieden:

Rijngas gebruikt “groene” grondstof

Het droogijs wat Rijngas levert wordt in Arnhem geproduceerd. De grondstof voor deze productie is vloeibaar koolzuur. (CO2) Het koolzuur wordt geleverd vanuit de fabriek van Alco Bio Fuel te Gent. Sinds midden 2016 wordt daar biomassa gebruikt als basis voor het gehele proces. De grondstof van het door Rijngas geleverde droogijs, is dus op een milieuverantwoordelijke wijze geproduceerd.